2024-05-18 08:48:34

BAŞKAN SAĞLAM’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Ak Parti Akşehir İlçe Başkanı Muammer Sağlam, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  münasebetiyle mesaj yayımladı.

Sağlam mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, ülkenin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin meşalesi yakılmıştır. Milletimiz verdiği kurtuluş mücadelesiyle esaret altında yaşayamayacağını ve vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Türk milleti, İstiklal Mücadelesi boyunca hiçbir millete nasip olmayan azim ve cesaretle göğsünü düşmana siper ederek vatanını, bayrağını savunmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir.

Milletimizin tarih sahnesinde ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk  tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Gençlerimizin ufku açık, gelecekten beklentisi olan ama bunlardan daha da önemlisi bütün beklentilerini hayata geçirebilecek güce ve inanca sahip insanlar olarak yetişmelerinde hepimize büyük görevler düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.''

DİĞER SİTELERİMİZ